Mistä löytyy tieteellistä tutkimusta eteerisistä öljyistä ?

Bakteerit ja eteeriset öljyt

Bakteerit ja eteeriset öljyt

Saan usein kuulla kysymyksiä mistä löytyy tieteellistä tutkimusta eteerisistä öljyistä. Tässä artikkelissa on mahdollista tutustua eteerisistä öljyistä tehtyihin tutkimuksiin. Olemme kaikki skeptisiä uuden asian edessä. Uskomusjärjestelmämme määrittelee mihin voi luottaa. Mikä tärkeintä tieteellistä tutkimustakin tärkeämpää on omat henkilökohtaiset kokemukset, perheen ja ystävien suosittelut. Silloin kun tunnet itse miten joku tuote vaikuttaa sinuun sinä tulet itse vakuuttumaan. Muistathan valita käyttöösi markkinoiden puhtaimmat eteeriset öljyt. Vain kokeilemalla itse voit todeta miten eteeriset öljyt vaikuttavat.

Haluatko tieteellistä tutkimusta eteerisisistä öljyistä ?

Timjami eteerinen öljy

Dr. Jean Valnet, MD, tunnettu ranskalainen lääketieteen tutkija ja eteeristen öljyjen ekspertti. Hän osoittaa, että eteerinen öljy timjamista tuhoaa kirjaimellisesti pernaruttobasillin, lavantautibasillin, räkätautibasillin, stafylokokin, kurkkumätäbasillin, meningokokin ja Kochsin basillin, joka on tuberkuloosihaavoista vastuussa oleva bakteeri!

Sitruuna eteerinen öljy

”Sitruunan esanssia ei päihitä mikään sen antiseptisissä ja bakteereja tappavissa ominaisuuksissa. Morelin ja Rochaixin työt ovat havainnollistaneet, että sitruunaesanssin höyryt yksinään neutralisoivat meningokokin 15 minuutissa, pilkkukuumebasillin alle tunnissa, pneumokokin 1-3 tunnissa, stafylokokin kahdessa tunnissa ja hemolyyttisen streptokokin kolmesta kahteentoista tunnissa. Käytettynä suoraan, eteerinen öljy itsessään neutralisoi pilkkukuumebasillin ja stafylokokin vain viidessä minuutissa ja kurkkumätäbasillin vain 20 minuutissa.”

 

Lisää tieteellistä tutkimusta eteerisistä öljyistä

Eteeriset öljyt – Mänty – timjami – piparminttu – laventeli – rosmariini – neilikka – kaneli

Eteeristen öljyjen kyky puhdistaa ilmaa haitallisista bakteereista

Ranskassa tehdyissä testeissä – tieteellistä tutkimusta eteerisistä öljyistä -eteteeristen öljyjen sekoituksen antiseptinen vaikutus—mukaanlukien mänty, timjami, piparminttu, laventeli, rosmariini, mausteneilikka ja kaneli—oli tutkittu testatakseen öljyjen kykyä puhdistaa ilmaa haitallisesta tauteja aiheuttavista bakteereista. Aluksi professori Griffon asetti muutaman petrimaljan suunnilleen 15cm maasta avoimeen huoneeseen, antaakseen niiden olla 24 tuntia ja taudinaiheuttajien kerääntyessä luonnollisesti, kun ne laskeutuivat avoimiin petriastioihin. 24 tunnin jälkeen hän analysoi astiat, löytääkseen niistä 210 yhdyskuntaa erilaisia mikrobeja, sisältäen useita homeita ja stafylokokkia. Sitten hän ruiskutti eteeristen öljyjen sekoitusta aerosolin muodossa huoneen ilmaan. Vain 15 minuutin jälkeen, vain 14 mikro-organismien yhdyskuntaa alkuperäisestä 210:stä oli elossa. 30 minuutin jälkeen, vain neljä yhdyskuntaa alkuperäisestä 210:stä oli jäljellä. On tärkeää, että kaikki potentiaalisesti haitallinen tauteja aiheuttava home ja stafylokokki oli kuollut ensimmäisten 30 minuutin aikana.

Piparminttu eteerinen öljy

Piparminttu – Tiedetään parantavan mielen terävyyttä ja valppautta, voittaa uupumusta, rauhoittaa hengityselimiä, helpottaa pahoinvointia virkistävän tuoksunsa ansiosta. Piparminttua käytetään myös usein hengitystä avaavien ominaisuuksien vuoksi.

Yksinkertaisen öljysekoitus sis. mausteneilikkaa, sitruunaa, kanelia, eukalyptusta ja rosmariinia havaittiin kliinisissä tutkimuksissa dramaattisesti estävän monen bakteerin kasvun…Jopa laimennettujen oreganoöljytiivisteiden havaittiin olevan ”äärimmäisen bakteereja tappavia” . Cornell University:n tutkimus näytti olevan tehokas kolmeakymmentä eri taudinaiheuttajaa vastaan.

Oregano eteerinen öljy

“Oreganon lehdistä puristettu öljy, joka sisältää aktiivisen ainesosan karvakrolin, voi olla toimiva hoito joskus lääkkeille vastustuskykyisiä bakteeri-infektioita vastaan. Georgetown University:n tutkijat ovat havainneet että oreganoöljy näyttää lieventävän infektiota yhtä tehokkaasti kuin perinteiset antibiootit. Oreganoöljyn suhteellisen matalina annoksina havaittiin olevan tehokas Stafilokokki bakteeria vastaan, ja sen taudinaiheuttajia tappavat ominaisuudet olivat verrattavissa antibioottilääkkeisiin, kuten streptomycin, penisilliini ja vancomycin.”

[Science Daily 10/11/2001]

 

Tennessee University:n tutkimus havaitsi oreganon öljyn olevan hyödyllinen yhdeksästä eri ruuasta peräisin olevia haitallisia mikrobeja vastaan. Tiedemiehet havaitsivat Hollannissa, että karvakroli (oreganon ainesosa) estää ruokaperäistä basillibakteeria.

Jopa hyvin laimennettujen oreganoöljytiivisteiden havaittiin olevan ”äärimmäisen bakteereja tappavia” 8:aa bakteerilajiketta vastaan. Cornell University:n tutkimus näytti sen olevan tehokas kolmeakymmentä eri taudinaiheuttajaa vastaan.

Jean Valnet kuvaillee kirjassaan The Practice of Aromatherapy, kuinka oreganoöljy on tarpeeksi tehokasta jäteveden steriloimiseen. Nämä löydökset esitteli Harry G. Preuss, MD, fysiologian ja biofysiikan professori, Georgetown University:sta, American College of Nutrition:in vuosittaisessa tapaamisessa Orlandossa, Floridassa. Aiemmin Tennessee University:n Department of Food Science raportoi, että erilaisten kasviöljyjen mukana oreganoöljyllä oli paras antibakteerinen kyky yleisiä patogeenisia taudinaiheuttajia vastaan (stafi, e. coli ja listeria).

[Journal Food Protection, Volume 64, July 2001]

Eteeristen öljyjen kasviperäiset antimikrobiset ominaisuudet ovat tunnistettu vuosisatojen ajan

 

Pubmed ja eteeriset öljyt

Pubmed tietokannasta voit hakea – tieteellistä tutkimusta eteerisistä öljyistä – haluamasi eteerisen öljyn nimellä. Haluatko perehtyä lisää aiheeseen?

Tällä hetkellä:

Pubmed löytää yli 19 000 tutkimuksia eteerisistä öljyistä

https://www.ncbi.nlm.nih.gov

Hakusanalla essential oils löytyy yli 19 000 hakutulosta eteerisillä öljyillä tehdyistä tutkimuksista.

Tästä linkistä löydät pubmed suomenkielisen käyttöohjeen.

Tieteellistäkin tutkimusta tärkeämpää on omat kokemukset. Kokeile itse ja tutustu eteeristen öljyjen käyttöön ja nauti <3 niiden tuoksusta.

Artikkelin on koonnut hyvinvointivalmentaja Mari Liukku, 
Mari haluaa jakaa ihmisille vinkkejä hyvinvointiin ja kokonaisvaltaisesti onnellisempaan elämään

Tilaa uutiskirjeeni!

HALUATKO TUTUSTUA LUONNONMUKAISEEN ELÄMÄNTAPAAN?

*Saat kuukausittain uutiskirjeeni sähköpostiisi.

Viitteet : http:// pohjoistuuli .com/ kaannos-eteeriset-oljyt-ja-bakteerit