Kissat ja eteeriset öljyt

Mietityttääkö sinua eteeristen öljyjen käyttö kissoilla?

Kissat ja eteeriset öljyt ovat aiheuttaneet paljon kysymyksiä kissojen omistajilla. Oletkin ehkä tietoinene että kissat ovat erityisen herkkiä ympäristömme synteettisille kemikaaleille. Siksi luonnonmukainen elämäntapa sopiikin erityisen hyvin myös kissaperheelle. Huolehdithan että kissallesi käytettävät kaikki tuotteet ovat luonnonmukaisia, eivätkä sisällä synteettisiä hajuaineita tai kemikaaleja. 

Kissasi tulee kiittämään sinua!

 

 

Kissa nuolee paljon turkkiaan ja silloin on myös taipumus saada kaikenlaiset ympäristön myrkyt ja kemikaalit kehoonsa.

Söpöille kissanpennuille 3 kk iästä alkaen voi käyttää eteeristä öljyjä varovasti. Annostus pienille eläimille on 1 tippa eteeristä öljyä – 2 rkl perusöljyyn laimennettuna. Tällä löytyy eteeristen öljyjen laimennusohjeet lemmikeille.

Miten käytän eteerisiä öljyjä kissalle?

Kissojen reagointi eteerisiin öljyihin saattaa vaihdella paljon, kuten meillä ihmisilläkin on eroja. Toiset hakeutuvat makaamaan lähelle tuoksun lähdettä ja toiset poistuvat välittömästi huoneesta. Diffuuserissa eli haihduttamalla eteeristä öljyä huoneeseen pieniä määriä, on hyvä keino tutustuttaa pienet perheenjäsenet eteerisiin öljyihin.

Ensimmäinen Diffuuseri resepti : 

2 tippaa eteeristä öljyä

60 ml vettä

Bella kissa on majoittui laatikkoon kun eteeristen öljyjen paketti saapui.

Voit päätellä kissan (tai muun perheenjäsentesi) käytöksestä sopiiko valitsemasi eteerinen öljy myös hänelle. Mikäli käytös pysyy normaalina, niin voit jatkaa kokeilua. Jos taas kissasi menee levottomaksi ja poistuu tilasta, on se selkeä merkki siitä että hän ei pidä siitä, eikä sitä silloin tule käyttää hänen aikana. On erittäin tärkeää, että kissalla on halutessaan mahdollisuus poistua huoneesta diffuuserin ollessa käynnissä. Sekä varmista että on juomavettä tarjolla.

 

 

Myös kun käytät itsellesi iholla eteerisiä öljyjä – läheisesi käytös kyllä kertoo oletko haluttu hänen lähellä. Vai lähteekö hän lipettiin? Tarkkaile miten kissa reagoi käyttämiisi eteerisiin öljyihin. Tunnistat kyllä kun lempituoksu löytyy.

Kissojen erityisen aineenvaihdunnan takia on sinun tärkeää kiinnittää huomiota käytettävien eteeristen öljyjen parhaaseen mahdolliseen laatuun. Sinun täytyy aivan ensin varmistua siitä, että eteerinen öljy on viljelty luonnonmukaisesti, ja ettei siihen ole lisätty ainuttakaan synteettistä ainesosaa tai mitään muutakaan ylimääräistä, josta voisi olla haittaa lemmikillesi. Valitse puhtaat eteeriset öljyt, valmistaja jonka laatuun voit luottaa. Tällöin sinun ei tarvitse tutkia erikseen jokaisen eteerisen öljypullon sisältöä. Löysin erityisesti lemmikeille suunniteltu sarja puhtaat eteeriset öljyt.

Miten tunnistat puhtaat eteeriset öljyt?

Tutustu eteeristen öljyjen tuottajiin, heidän tuotantotapoihin ja kasvien viljely olosuhteisiin. Kysy rohkeasti missä ja miten kasvit on viljelty ja osaavatko he kertoa tuotantoprosessista tai laatujärjestelmästä? Lainsäädäntö on valitettavasti eteeristen öljyjen laadun suhteen kovin heikkoa, joten varmista luotettava puhtaiden luonnonmukaisten eteeristen öljyjen tuottaja.

Eteeristen öljyjen annostelu kissalle 
( laimenna laimenna laimenna… )

Kun kissa on selkeästi antanut oman hyväksyntänsä eteeriselle öljylle ja huomaat hänen nauttivan sen tuoksusta, voit käyttää eteeristä öljyä kissan turkkiin tai tassuihin. Muista aina laimentaa öljy ennen käyttöä. Laimentamiseen sopii luomu kasviöljy tai V-6 kasviöljy joka on suunniteltu käytettäväksi eteeristen öljyjen kanssa. Ennen käyttöä, tarkista sopiva laimennussuhde. Suositellaan puhtaiden eteeristen öljyjen 75 % laimennusta. Toiset käyttävät jopa 90 % laimennusta, versinkin pienillä kissoilla tai kissanpennuille. Aloita lemmikilläsi kokeileminen pienestä määrästä ja pidä riittävän pitkä aikaväli. Laimennusöljyä käyttäessäsi eteerinen öljy haihtuu hitaammin, kuin ilman laimennusöljyä.

 

 

Tarkkaile eteeristen öljyjen käytön aikana alussa kissan tai lemmikkisi käytöstä. Jos kissa tai lemmikkisi pysyy edelleen rauhallisella mielellä, voit sinäkin turvallisin mielin jatkaa valitsemasi eteerisen öljyn käyttöä. Jos kissa menee levottomaksi, kun alat käyttää hänelle eteeristä öljyjä lopeta kyseessä olevan öljyn käyttäminen ja kokeile myöhemmin jotakin toista eteeristä öljyä.

Eteeriset öljyt kissalle TOP 10 lista

Valitse kissallesi sopiva, turvallinen öljyn sekä huolehtimalla riittävästä laimennuksesta saa herkät kissatkin nauttia luonnon tarjoamasta puhtaasta hyvinvoinnista. Ohessa yleisimmin käytettyjä eteerisiä öljyjä kissojen kanssa:

 • Kardemumma (Cardamom)
 • Cedarwood (Seetripuu)
 • Frankincense
 • Geranium
 • Helicrysum
 • Laventeli (Lavender)
 • Lemongrass ( sitruunaruoho)
 • Marjoram (Meirami)
 • Mirha (Myrrh)
 • Sandalwood (Santelipuu)

Voit tilata markkinoiden laadukkaimmat eteeriset öljyt suoraan – ilman välikäsiä. Young Livingin jäsenyys on ilmainen, voit tilata haluamasi tuotteet kotiin toimitettuna.

Kissojen kanssa kotona on huolehdittava siitä että eteeriset öljyt ovat puhtaita ja laadukkaita!

Panosta siis eteeristen öljyjen laatuun. Young Living laatujärjestelmä takaa laadun siemenestä, viljelystä, sadonkorjuusta, tislauksesta aina tuotteiden sinetöintiin saakka, joten voit olla turvallisin mielin. Siksi uskallan suositella sinulle Young Living elämäntapaa, mukana meillä on myös perheitä joissa on kissa tai useampia kissoja.
Tutustu myös Young Living aloituspakkauksen sisältöön!

Kissojen erityisen herkkä aineenvaihdunta

Kissojen aineenvaihdunta käsittelee huonosti eteerisiä öljyjä joissa on erityisen korkea fenolipitoisuus, siksi onkin hyvä vältää näiden eteeristen öljyjen käyttöä. Eläimien hajuaisti on ainutlaatuisen tarkka. Kissoilla on hiukan erilainen järjestelmä kuin ihmisillä. Kissat ovat lihansyöjiä, joten heidän järjestelmä on hiukan erilainen. Koska kissat eivät syö kasviksia heidän maksansa kyky prosessoida on erilainen.

Tunnistat nämä Fenoleita sisältävät eteeriset siitä että ne ovat hyvin voimakkaita öljyjä nk. kuumottavia öljyjä, jotka on sinunkin omassa käytössäsi on aina hyvä laimentaa. Joidenkin lähteiden mukaan kissan maksa ei myöskään käsittele hyvin eteerisiä öljyjä, joissa on korkea monoterpiini määrä esim. sitrukset. Näiden kanssa on käytettävä omaa harkintaa. Nämä vältettävät öljyt listattuna alla.

Eucalyptus* ja kataja* on mainittuna eräällä kissoilla usein käytettyjen öljyjen listalla, joten tarkkaile näiden öljyjen käyttöä. Jätin nämä pois TOP 10 listalta, jokainen käyttää omaa harkintaansa näiden suhteen. 

Tea Tree on myös helposti hapettuvaa, siis silloin jos sitä on säilytetty väärin, jolloin se voi olla ihoa ärsyttävä ja tuoksu saattaa muuttua pistävämmäksi. Säilytä eteeriset öljyt erityisen pimeässä ja viileässä. Tämän vuoksi laadukkaat eteeriset öljyt on aina pakattu tumman ruskeaan lasipulloon joka suojaa uv säteiltä. Säilytä myös aina korkki kiinni jotta ei hapetu. Tea Tree hapettuu erityisen helposti, muihin öljyihin verrattuna. Itsekin huomasin selkeän eron kun sain uuden pullon niin tuoksu oli ihan eri, tuoksun muuttuminen voi siis olla merkki siitä että öljy on hapettunut vuosien saatossa. 

Oikein säilytettynä normaalisti eteerinen öljy säilyy useita vuosia.

 

 

*käytä näitä harkiten saattaa suurina määrinä aiheuttaa lemmikillä ihoärsytystä. Muista laimentaa.

 

 

Lisäinfoa videolla.

 

 

kissat ja eteeriset öljyt – Kerro myös mistä eteerisestä öljystä sinun kissa tykkää?

” Jostain syystä aina kun käytän Breath Again tuoksusekoitusta niin kaikki kissani ihan tunkee syliin ”

”En käytä huonetilassa diffuuseria jokaka päivä. Itse käytän eteerisiä öljyjä päivittäin ihollani, mutta en niitä joista huomaan että kissani ei pidä. Huolehdin kotona myös riittävästä tuuletuksesta”

”Kun käytän sitruunaa diffuuserissa niin kissat poistuvat välittömästi samasta huoneesta. Ovi on auki että kissat pääsevät vapaasti liikkumaan. Huomioin kissat enkä käytä sitruunaa kissojen lepohuoneessa. Yksi kissoistani kuitenkin tykkää sitruunan tuoksusta ja makoilee aina saapuneen paketin päällä ”

Vältä Fenoleita kissojen kanssa samassa tilassa ollessasi.

 

 

Fenoleita (Phenols) sisältäviä eteerisiä öljyjä ovat :

 

 

 • Oregano
 • Neilikka (Clove)
 • Wintergreen (sis. metyylisalisylaattia)
 • Timjami (Thyme)
 • Basilika (Basil),
 • Anis,
 • Cassia Kaneli
 • Kaneli (Cinnamon bark)
 • Thieves (öljysekoitus)
Joidenkin lähteiden mukaan kissan maksa ei käsittele hyvin eteerisiä öljyjä joissa on korkea monoterpeeni pitoisuus.

 

 

Monoterpeeneja sisältäviä eteerisiä öljyjä ovat :

 

 

 • Tea Tree (varmista laatu)
 • Sitrukset
 • Bergamotti (on myös sitruunalajike)
 • Pine (Mänty),
 • Spruce (Kuusi),
 • Juniper (Kataja*),
 • Eucalyptus *
 • Fir
 • Celery

 

 

* Käytä näitä maltilla / harkiten / laimennettuna:

 

 

 • Dill*
 • Rosemary*
 • Peppermint*
 • Fennel*
 • Laventeli*
 • Laurus nobilis*

 

 

Varmista että lemmikkisi pääsee poistumaan huoneesta jossa käytät eteerisiä öljyjä. Tarkkaile lemmikkisi käytöstä, huomaat kyllä mistä hän pitää ja mitä hän välttelee. Älä koskaan jätä lemmikkiäsi suljettuun huoneeseen diffuuserin ollessa päällä. Varmista että ovi on auki niin että lemmikkisi pääsee halutessaan poistumaan tilasta. 

Varmista myös tilan riittävästä tuuletuksesta. Itsellänikin joskus saattaa tulla päänsärky jos on lipsahtanut muutama tippa liikaa. 

Tutustu myös diffuuserin jaksotus toimintoon, jolloin diffuuserin toiminta on jaksottain päällä / pois. Tällöin myös saat yhdellä latauksella ihanaa raikasta luonnon tuoksua koko päivän ajan pieninä määrinä. Muistetaan tässäkin tilanteessa eteerisen öljyn laatu on se kaikkein tärkein ja sen jälkeen vasta tulee itselle oikean ja sopivan määrän löytäminen. 

Muista aina aloittaa tunnustellen, vähemmän on enemmän. 

Diffuuserin vesimäärästä ja tehosta riippuen olen käyttänyt 1-8 tippaa.

Noudata samoja varovaisuuden periaatteita kuin lasten kanssa. Mitä pienempi lapsi tai lemmikki on perheessäsi sitä pienempiä määriä diffuuserissa. Opettele diffuuserin jaksotustoiminnon käyttö.

#kissa #kissat # luonnonmukainen #kissanhoito # eteerinenöljy #eteerisetöljyt

 

 

kissat ja eteeriset öljyt – sinua saattaa kiinnostaa myös artikkelini lemmikkien eteeriset öljyt sarjasta.

Muista huolehtia riittävästä tuuletuksesta.

 

 

Tutustu Young Living aloituspakkauksen sisältöön!

Lemmikit reagoivat myös perheessä olevaan ilmapiiriin!

Tunteeet ja eteeriset öljyt liittyvä toisiinsa merkittävällä tavalla, jota alkuun voi olla haastava ymmärtää. Toivon että tämä artikkeli avaa ajatuksiasi tunnemaailman monimuotoisuudesta ja siitä millä tavoin tunteet ja eteeriset öljyt vaikuttavat kehossa.

Miten voin tasapainottaa tunteita? Miten eteeriset öljyt vaikuttavat tunnetasapainoomme? Miksi tunteilla on merkitystä? Miten tunteet ilmenevät fyysisessä kehossa ja mielessä?

Meillä on sekä positiivisia että negatiivisia tunteita. Joskus meidän on vain mentävä negatiivisten ajatusten läpi että ne voi purkautua. 

Oletko valmis kohtaamaan omat tunteesi?

 

Kuuntele kehoasi

Oletko tänään surullinen tai tunnetko olosi todella stressaantuneeksi? Oletko huomannut miten lemmikkisi reagoi tunnetilaasi?

 

” Eteeristen öljyjen avulla olen paremmin yhteydessä itseni kanssa.”

Lue lisää tunteet ja eteeriset öljyt

Tunteet ja eteeriset öljyt

Millä tavoin negatiiviset tunteet voi vahingoittaa?

Oletko koskaan miettinyt? Mitkä tunteet saattaisivat olla fyysisten oireidesi taustalla?

Keholla ja tunteilla on tietty yhteys. Tunteilla on paikat joissa ne yleisimmin ilmenevät kehossa. Tunteet saattaa aktivoida jonkin tietyn elimen toimintaa stressin aikana tai hidastaa jonkin toisen elimen normaalia toimintaa. Stressitason nousu tiedetään vaikuttavan aivoihin & sydämen toimintaan ja pulssiin. Stressi on yhtäkuin tunne. Jonkun mielestä jonkin tilanne on stressaava ja toisen mielestä siinä ei ole mitään stressaavaa. Joten onkin hyvin yksilöllistä millä tunteella reagoimme erilaisissa arjen tilanteissa. Riippuen aikaisemmista tapahtumista elämässämme. 

Lemmikeillä on myös kyky aistia tunnetilojamme. Tasapainota itseäsi ja lemmikkisi käytös saattaa myös muuttua sen myötä rauhallisemmaksi.

 ” Eteeriset öljyt edistävät hyvänolon hormoonien tuotantoa, että voin katsella elämääni ikäänkuin positiivisen linssin läpi! ”

Artikkelin kirjoittajasta:

 Mari on energiahoitaja, Hyvinvointivalmentaja

Young Living itsenäinen jälleenmyyjä ID10905687

Varaa henkilökohtainen aika!

Autan sinua alkuun eteeristen öljyjen kanssa. 

Varaa puhelinaika, niin voidaan käydä läpi vaikkapa lemmikkeihin liittyviä kysymyksiä tai muita kysymyksiäsi. Autan sinua jäsentilin luomiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Jäsentilin luotuasi olet valmis siirtymään ostoksille verkkokauppaan ja saat tuotteet kotiin toimitettuna.

040-5933164/Mari