DIY parfyymin valmistaminen

DIY parfyymin valmistaminen on helppoa ja hauskaa. Luo itsellesi omanlaisesi luonnonmukainen parfyymi ilman keinotekoisia hajusteita. Monet suositut parrfyymit sisältävät vaihtelevan määrän keinotekoisia kemikaaleja, joista jotkut saattavat jopa toimia hormoonihäirikköinä. Synteettisten tuoksupullojen sisältö saattaa olla ainesosia joita ei ole listattu etikettiin ja joiden ei ole arvioitu olevan turvallisia. Niitä ei kuitenkaan tarvitsee pieninä määrinä kosmetiikassa ilmoittaa.

Eteeriset öljyt ovat turvallinen vaihtoehto

Lähdetään luomaan sinulle turvallinen ja luonnonmukainen vaihtoehto parfyymi, joka sisältää puhtaita eteerisiä öljyjä. Eteeriset öljyt ovat kasveista tislattua kasvitiivistettä. Lue lisää eteeristen öljyjen puhtaudesta. DIY parfyymin valmistaminen sujuu tuossa tuokiossa.

Kuuntele kehoasi

Oletko tänään surullinen? Kaipaatko lisää rohkeutta ja itsevarmuutta? Kuinka paljon tunnet kiitollisuutta? Kaipaatko piristystä elämääsi?

Tuoksuilla on suuri merkitys meidän tunnemaailmaamme, valmista tuoksusi intuitiolla ja luota siihen mikä tuoksu sinusta tuntuu houkuttelevalta. Kuuntele ja tunnustele miltä luomasi parfyymi sinusta tuntuu?

 

” Eteeristen öljyjen avulla olen paremmin yhteydessä itseni kanssa.”

Parfyymien tuoksunuotit

Lähdetään liikkeelle parfyymien tuoksunuoteista.

Jotta parfyyymi olisi miellyttävä sen tulisi sisältää oikeita tuoksunuotteja. Näiden avulla pystyt luomaan sopusointuisen tuoksun. 

 ” Eteeriset öljyt edistävät hyvänolon hormoonien tuotantoa, että voin katsella elämääni ikäänkuin positiivisen linssin läpi! ”

Ylänuotit

Ylänuotit ovat niitä ensimmäisiä nuotteja joita haistat ja jotka herättävät jonkun vaikutelman. Nämä nuotit pyrkivät hälvenemään nopeasti. Näiden alkunuottien halutaan olevan keveitä ja miellyttäviä.

Sopivia eteerisiä öljyjä tähän ovat:

 • Bergamot
 • Grapefruit
 • Lemon 
 • Orange
 • Eucalyptus 
 • Lemongrass

Keskinuotit

Keskinuotit tunnetaan myös nimellä sydännuotit, ne dominoivampia tuoksuja jotka ilmaantuvat ylänuottien haihduttua. Nämä voimalliset nuotit ilmaantuvat hienovaraisesti ja tulevat toimimaan tuoksusi olemuksena. Kukkaiset tuoksut tai mausteiset tuoksut ovat tähän hyviä valintoja. 

Valitse näitä täyteläisiä tuoksuja:

 • Laventeli
 • Palsamipelargoni
 • Neilikka
 • Ruusu
 • Jalosauramo
 • Rosmariini

Pohjanuotit

Pohjanuotit viimeistelevät tuoksun ja tulevat viipymään parfyymissä pisimpään. Ne parantavat valitsemiasi alkuperäisiä tuoksuja ja tuovat samalla rikkautta ja syvyyttä DIY parfyymiisi. Yleisimmät pohjanuotit ovat puumaisia maadoittavia ja myskimäisiä tuoksuja, jotka lisäävät parfyymisi hienostuneisuutta ja vakautta.

 • Patchouli
 • Vetiver
 • Seetripuu
 • Sacred sandalwood
 • Frankincense
 • Sacred Frankincense
 • Vanilla

Laimentaminen

V-6 laimennusöljyn avulla voit laimentaa eteeriset öljyt iholle. Voi käyttää myös parfyymin ja kasvoseerumin pohjana.

Parfyymin Laimennusohje:

Hyvä laimennussuhde riippuu valitsemasi tuoksun voimakkuudesta. Nyrkkisääntönä voisi olla noin 10-20 % osuus eteeristä öljyä. Toki jos kukkaro kestää niin voi pistää vähän reilulla kädellä.

Ruusu on yksi arvokkaimmista eteerisistä öljyistä siksi siitä näkeekin yleensä vain laimennuksia myynnissä. Olen laimentanut aidosta Young Living – Rose eteerisestä öljystä 10% ruususeerumi laimennuksen parfyymiksi. Ai että se on ihan mun ehdoton suosikkini… 

Yhdessä 5 ml pullossa on noin 80-90 tippaa eteeristä öljyä. Riippuen eteerisen öljyn ominaisuuksista toiset ovat ominaisuudeltaan paksumpia kuin toiset ja tippakokokin siis vaihtelee.

Tarkoittaa 5 ml pulloon noin 8-20 tippaa eteeristä öljyä ja täytetään laadukkaalla tuoksuttomalla kasviöljyllä. 

Itse olen käyttänyt yksinkertaisesti Young Living V-6 laimennusöljyä (Kapryyli-/kapriinitriglyseridi, Sesamum indicum -siemenöljy, Vitis vinifera -siemenöljy, Prunus amygdalus dulcis sativa -siemenöljy, Triticum vulgare -alkioöljy, Helianthus annuus -siemenöljy, Olea europaea -hedelmäöljy.) joka on hajuton, jolloin parfyymisi tuoksu ei muutu laimennettaessa ja V-6 on suunniteltu erityisesti eteeristen öljyjen laimennukseen. 

Saat sen kätevästi samalla tilauksella eteeristen öljyjen kanssa. Voit toki käyttää myös manteliöljyä, jojoba öljyjä tms. jos sinulla niitä on.

Vaihtoehtona on tehdä myös kukkaisvesiä jolloin olen laittanut mukaan taikapähkinävettä. Ongelmaksi kuitenkin tuli että se sisältää säilöntäainetta. Huomioi tämä jos sinäkin haluat tehdä puhtaan ja säilöntäaineettoman version. 

Kukkaisvesiä löytyy myös Young Livingin valikoimista valmiina (kausituotteita), jolloin ei tarvitse itse askarrella. mm. Laventeli, myskisalvia, hylichrysum, rosmariini kukkaisvesiä olen käyttänyt valmiina.

Kuten jo mainitsin niin tilaan tuotteeni Young Living verkkokaupasta. Tutustu jäsenetuihin tästä.

Tutustu eteeristen öljyjen aloitus- pakkaukseen!

Tutustu Young Livingin valmiisiin tuoksusekoituksiin joihin minä olen vallan ihastunut.

Young Living on eteeristen öljyjen yksi suurimmista ja luotettavimmista valmistajista.

Kuuletko luonnonmukaisen elämäntavan kutsuvan?

Tilaa uutiskirjeeni.

Diffuuserin käyttö

Onko sinulla jo diffuuseri. Valitse Young Living aloituspakkaus diffuuserilla. Diffuuseri on kätevin tapa levittää ihanaa puhdasta eteeristen öljyjen tuoksua kodin huoneilmaan. Kauttani monet perheet ovat löytäneetkin ihanat luonnon aidot tuoksut kotiinsa. Tule sinäkin mukaan eteeristen ölljyjen yhteisöömme. 

 

Artikkelin kirjoittaja:

Mari 

Health Coach with essential oils, energiahoitaja, hyvinvointivalmentaja

Young Living itsenäinen jälleenmyyjä ID10905687