D. Gary Youngin elämäntyö eteeristen öljyjen parissa

gary young

Yuong Livingin perustaja

Gary vietti 35 vuotta tutkimalla eteeristen öljyjen hyötyjä ja parantamalla eteeristen öljyjen tislausmenetelmiä. Hän halusi oppia miten ennen vanhaan kasveja käytettiin ja mitkä olivat niiden hyödyt. Tutkimusmatkat veivät hänet maailman eri kolkkiin.
 
1973 hän oli metsätyössä joutui onnettomuuteen, kun puu kaatui hänen päälle ja hän joutui vuosiksi pyörätuoliin. Lääkärit eivät uskoneet että hän koskaan enää kävelisi. Gary oli kuitenkin cowboy joka ei koskaan luovuttanut. Hän alkoi etsiä tietoa joka voisi auttaa häntä paranemaan… 1983 hän oli muuttanut Kaliforniaan ja opiskeli luontaislääketiedettä, sekä oli perustanut tutkimuskeskuksen meksikon Baja Californiaan. 13 vuoden kuluttua onnettomuuden jälkeen hän pystyi jo kävelemään, mutta kivut ei jättäneet häntä rauhaan.
 
Garyn ensimmäinen kosketus eteerisiin öljyihin oli kun Sveitsiläiset lääkärit Geneven konferenssissa esittivät tutkimustuloksiaan öljyjen vaikutuksista hengitystiesairauksiin. Gary palasi reissultaan mukanaan 13 eteeristä öljyjä joita hän päätti alkaa tutkia tarkemmin. Hän huomasi hyvin pian miten tehokkaita öljyt ovat niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla ja päätti haluavansa oppia kaiken mahdollisen eteerisistä öljyistä.
Gary päätyi opiskelemaan ranskaan Henri Viaudin ”ranskalaisen tislauksen isän” oppeihin.

mary young

Young Living

1988 Gary myi meksikossa sijaitsevan tutkimuslaitoksensa ja muutti Nevadaan, sekä perusti eteerisiin öljyihin samoihin keskittyvän yrityksen, sekä tapasi tulevan vaimonsa Maryn. Vuotta myöhemmin yrityksen pääkonttori siirtyi Washingtoniin Spokaneen Garyn omistautuessa tutkimustyölle ja yrityksen kasvattamiseen. Näin Youg Living sai alkunsa.
 
Young Livingin perustamisen jälkeen Youngit hankkivat viljelysmaata Idahosta, St Marien kylästä 65 hehtaarin maatila, sekä Utahista Mona farmi.
  
He alkoivat viljellä laventelia, piparminttua, sitruunamelissaa, myskisalviaa (Clary Sage) ja timjamia sekä monia muita yrttejä. Laadukkaiden eteeristen öljyjen kasvavan kysynnän myötä Young Living suunnitteli ja rakensi Pohjois-Amerikan suurimman, teknologisesti edistyneimmän eteeristen öljyjen tislaamon. Samaan aikaan Young Living kehitti ainutlaatuisen Seed to Seal® -laatulupauksen, joka takaa eteeristen öljyjen puhtauden.
 
Garyn ja Maryn yhteistyöllä Young Livingistä on kasvanut maailman johtava eteerisiä öljyjä ja luonnonmukaisia tuotteita valmistava yritys.

 

St Maries laventeli farmi ja tislaamo

Ensimmäiset Laventelin siemenet Gary kuljetti cowboy bootseissaan
Ranskasta amerikkaan ja istutti siemenet ensimmäiselle maatilalleen idahoon ja näistä siemenistä saatiin lopulta kokonainen pelto, kun kasvi viihtyi hyvin uudella kasvupaikallaan.
 
Kuinkas kävikään noin 20 vuotta myöhemmin (siis muutama vuosi sitten) Ranskassa koko laventelin viljely oli vaarassa tuhoutua täysin. Laventeli kärsi viruksista ja sienistä ja laventelipeltoja jouduttiin polttamaan, jotta taudit ei pääsisi leviämään. Koko ranskan laventelin kasvatus perinne oli siis joutunut vaikeuksiin. Eräs Cowboy nimeltään Gary oli kasvattanut kuitenkin menestyksekkäästi ranskalaista laventelia omalla maatilallaan Idahossa ja päätti tulla ystävänsä apuun. Hänen kasvien siemenistä tuli ainoita menestyviä laventeleita Ranskan provencessa ja kaikki pellot istutettiin uudelleen hänen pellostaan saaduilla siemenillä ja laventeli saatiin näin kotiutettua alkuperäiselle kasvupaikalleen, jossa sitä nykyisin viljellään Seed to Seal periaatteiden mukaisesti.
seed to seal logo

pELASTAVA COWBOY

”Father of the modern day essentia oil movement”  D. Gary Young 1949 – 2018

Haluatko tutustua tarkemmin Young Living elämäntapaan ?

Kiinnostuitko?

Lähde sinäkin mukaan laventelimatkalle... eteeristen öljyjen maaillmaan.

Lähteinä D. Gary elämäntyö kirjanen (julkaistu 05/2020) Youg Living verkkosivu, sekä Nicolas Landel (Farm Manager, Simiane-la-Rotonde Lavender Farm) luentomateriaali keväältä 2019, kun hän oli Suomen vierailulla.

Sinua saattaa kiinnostaa myös Gary muistolle luotu Journey on &  Uusia alkuja kokoelma – eteeriset öljyt