Frankincense – matkablogi tutustumismatka farmille!

Frankincense – matkablogi tutustumismatka farmille!

Matka Young Living farmille Sevillaan Frankincense tislaamolle!

Sain kokea huikean elämyksen osallistuessani ensimmäistä kertaa Young Livingin farmireissulle. Pääsin tutustumaan paikan päälle tislaamoon. Tiedätkö miten frankincense eteeristä öljyä valmistetaan?

Miten eteerisiä öljyjä valmistetaan?

Farmilla oli mahdollisuus nähdä miten kasvia viljellään ja opastetusti saimme nähdä koko tuotantoprosessin.

Eteeriset öljyt ovat kasvien tuoksuvia aineosia, jotka erotetaan kasvista yleisimmin tislaamalla. Ne ovat kasvin tuoksu ja kasvin elinvoiman salaisuus. Eteeristä öljyjä sisältävät kasvit ovat aikojen saatossa kehittäneet nämä aineet suojautuakseen tuholaisilta tai hoitamaan vaurioitunutta kudosta.

Young Living farmi Espanjassa tuottaa frankincense eteeristä öljyä!

Pääsimme tutustumaan – Vida de Seville Distilleryn farmille lokakuussa 2019!

Tämä Sevillan lähellä sijaitseva tislaamo tuottaa Young Livingin eteerisiä öljyjä: Cistus eteerinen öljy, Frankincense eteerinen öljy, Mirha eteerinen öljy (Myrrh).

Tislaamo, jonka omistajan Gary tapasi 1995 , tuottaa 100 prosenttisen puhtaita aitoja eteerisiä öljyjä, ja siksi se sopiikin niin täydellisesti noudattamaan Seed to Seal -standardeita, joita Young Livingin tilat ovat sitoutuneet noudattavat.

Työntekijät keräävät Sierra Norte Nature Parkissa kasvavaa Cistusta kestävän kehityksen periaatteet mielessä. Poimijat noudattavat perinteisiä keruutapoja, jotka ovat olleet käytössä jo 42 vuotta.

Vida de Seville Distilleryn tislausprosessi- ja nollajätekäytännöt pitävät huolta maasta ja takaavat luonnon tarjoaman parhaan lopputuotteen.

Olemme ylpeitä uudesta maatilakumppanistamme, jonka ansioista voimme sekä huolehtia kestävästä kehityksestä mutta myös vastata näiden suosittujen öljyjen kansainväliseen kysyntään.

Huikea reissu jonka tulemme aina muistamaan. Tietysti koska se oli ensimmäinen reissuni Young Living porukassa. Sain tutustua moniin ihaniin uusiin tuttavuuksiin ympäri euroopan. 

Tuntui hyvältä ottaa irtiotto tavallisesta arjesta ja heittäytyä Young Livingin juttuihin mukaan! Kenellä tahansa on mahdollisuus päästä tutustumaan missä näitä eteerisiä öljyjä tuotetaan. Young Living tunnetaan Seed to Seal lupauksestaan eli tuotanto prosessi pystytään valvomaan kasvin istutuksesta eteerisen öljyn tuotannon loppuun saakka, jotta voidaa olla varmoja eteerisen öljyn laadusta! Huippua!


Vida de Seville Distillery vierailu

Aamulla pakkauduimme minibusseihin, jotka vei meidät Sevillan hotellilta noin tunnin ajomatkan verran vuoristoon päin. Matkalla minulle selvisi miksi olimme pikkubussilla matkassa? Ajoimme pienen kylän läpi, josta olisi ollut hankala tai jopa mahdotonta päästä kääntymään liian isolla bussilla. Menimme luonnonpuistoon, jossa Cistus kasvaa villinä..

Cistus eteerinen öljy

Area Recreativa Cortijo El Berrocal ( Parque Natural Sierra Norte)

Menimme ensin tutustumaan luonnonpuistoon, jossa Cistus kasvaa villinä luonnossa. Saimme kuulla perustietoa Cistusksesta, koska se kasvaa villinä, joten se joudutaan keräämään luonnosta käsin / sirpillä, koska joukossa kasvaa myös muitakin kasveja kuten laventelia.

Polun varrelle näimme myös korkkipuita, alue tunnetaan myös korkkipuiden viljelyaluueena. Tapahtumaan osallistujina olimme saaneet edellisenä päivänä Young Living logolla varustetut kassit, joiden pohja on tehty aidosta korkista.


Kävelimme rinnettä ylöspäin… Jossa meille näytettiin miten paikalliset työntekijät korjaavat Cistus satoa. Cistus siis kasvaa villinä Espanjan luonnossa. Sen takia se täytyy korjata käsin (ei koneilla), jotta saadaan oikea kasvi tislaukseen. Cistus kasvaa pensaina maassa. Tislaukseen käytetään lehdet ja varret (ei kukkaa). Kasvin pinta on hyvin tahmea, huomasin että kun vartta tai lehteä pitää kädessä, niin käsi jää kovin tahmeaksi. Oppaamme kertoi oivan käyttökohteen, iholla esiintyviin pieniin haavoihin tai nirhaumiin. Kokeilinkin liimata Cistus lehden iholleni ja se pysyikin siinä kuin laastari.

Cistus kerätään luonnosta kasoiksi, josta se sitten kuljetetaan läheiselle tislaamolle tislattavaksi vielä saman päivän aikana.

Eteeristen öljyjen tislaamo kierros

Tislaamo sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä farmilta.

Paikan päällä meitä oli vastaanottamassa tislaamon johtaja sekä Young Livingin yksi farmivastaavista oli tullut USA:sta. Young Livingin farmijoukko kiertää tiloilla, viettäen aikaa heidän kanssaan, neuvoo ja ohjaa sekä tekee valvontaa, että farmien toiminta on Siemenestä Sinettiin-lupauksen mukaista.

Tutustu myös nettisivuun, josta voit buukata vierailun Young Livingin kymmeniin farmein!

Täältä voit kurkata.

Emme saaneet ottaa videoita tai kuvaa Cistus tislaamossa (laki ei salli), mutta pääsimme kuitenkin sinne sisälle itse katsomaan, miten se kaikki toimii ja heitimme Cistusta tislauspönttöön.

Cistus tislaus:


– 400kg Cistus kasvia kerätään noin 6 tunnissa.
– Eniten eteeristä öljyä on Cistuksen lehdissä.
– Cistus tislataan höyrytislauksella.
– Tislauspönttöön laitetaan 900kg Cistusta, 400 l vettä ja höyry laitetaan pöntön alta tietyssä lämpötilassa.
– Cistusta tislataan yht. 5h ja päivässä he tekevät noin 3 tislausta.
– Kasvia tislataan ja kerätään joka päivä kesäkuusta- lokakuuhun.

Cistus kavaa villinä espanjassa ja pohjois afrikassa.Kuinka paljon saa öljyä?
Jos laitetaan 1000 kg Cistusta tislattavaksi, siitä saadaan 860g eteeristä öljyä eli hiukan vajaan maitopurkin verran.

Kuvassa Cistuksen luonnollisella kasvupaikalla

Garyn Tarina:

Kun Gary Young tuli Espanjaan 1995 etsimään paikkaa Frankincense öljyn tislaukseen (tislausta ei voinut tehdä Somaliassa, jonka takia tislaamo piti löytyä jostain muualta). Kun hän oli tislaamossa tutustumassa töissä, hänellä tuli haaveri käteen ja lähettyvillä oli Cistusta. Hänen käskettiin laittaa haavan päälle Cistusta. Hän koki Cistuksen voiman ja ihmetteli hän suuresti, mitä se oikein on? Ja siitä lähti Young Livingin yhteistyö Cistus yhteiskumppanin kanssa ja Cistus eteerinen löysi tiensä Young Living öljyjen valikoimaan.


Frankincense tislaamo

Vieressä oli toinen tislaamo rakennus, jossa tislataan Frankincensea, ja pääsimme sisään näkemään, kokemaan ja KUVAAMAAN kaiken.

Frankincense tuodaan Somaliasta, jossa se kasvaa villinä luonnossa. Puusta saatava olibaanihartsi pakataan säkkeihin, jotka kuljetetaan Espanjan farmille. Kun tislausprosessi alkaa, Frankincense (olibaanihartsi) täytyy ensin liuottaa, koska se on kovettunutta pihkaa. Frankincense tislausprosessi kestää 16 tuntia, eli he tekevät vain 1 erän vuorokaudessa.
Tislauspönttöön laitetaan 250 kg Frankincense olibaanihartsia sekä vettä ja lämpöhöyry lämmittää pöntön ympärillä, ei alakautta pönttöön.

Kuvassa: Kaunista olibaanihartsia menossa tislauspöntöön.

Lue lisää eteerisistä öljyistä