Melissa eteerinen öljy

Melissa eteerinen öljy on tislattu sitruunamelissasta (Melissa Officinalis) joka tunnetaan myös nimellä Lemon Balm. 

Sitruunamelissa on sitruunalta tuoksuva minttukasvien sukuun kuuluva yrtti, jota on perinteisesti käytetty myös lääkekasvina.

Situuna Melissan käyttöhistoria

Melissan lehdet ovat raaka-aine Carmolis vedessä,  jota tislattiin ranskassa jo 1611. Carmolis munkit valmistivat sitä ja se tunnetaan nykypäivänä edelleen Carmolis tippoina.

Perinnetiedon mukaan Melissaa on käytetty hermojärjestelmän ja sydämen tunnetaakan tasapainottamiseen. Sitä onkin käytetty vuosisatoja harmonisoimaan mieltä ja kehoa.

Arabialainen sananlasku:

”Balm makes the heart merry and joyful”

Melissa tekee sydämen iloiseksi ja onnelliseksi. Joten sitä onkin käytetty perinteisesti masennuksesta toipumisen tueksi.

Viimeaikaisia nykyajan tieteellisiä tutkimuksia löytyy melissasta myös mm. muistin ja oppimisen tueksi. Useiden tutkimusten mukaan sitruunamelissasta voi olla apua myös iholle.

 

Sitruuna melissan tuoksu

Melissa eteerinen öljy on lohduttava ja rauhoittava, mieltä kohottava ja virkistävä sitruunainen tuoksu, joka tasapainottaa tunteita. 

Minulle sen tuoma tunne on sanatonta vahvuutta herkkyyttä ja selkeyttä, jotain mikä täytyy vain itse kokea.

Kuten olen kertonut siitä miten tuoksut vaikuttavat limbiseen järjestelmäämme, tuoksuilla on myös vaikutusta meidän tunteisiimme. Tutustu myös tunteita käsittelevään artikkeliini.

Melissa ja tunteiden tasapainottaminen: Hyväksyntä, ymmärrys, emotionaalinen shokki, viha, pelko, suru.

Melissa öljy on kokeilemisen arvoinen silloin kun mieli, sydän ja sielu on erityisen hauras. Olenkin suositellut hautajaisten jälkeen ystävääni käyttämään White Angelica öljyä, joka sisältää myös melissaa. 

Tunteiden vuoristorataa tasapainottamaan ystäväni käyttää sitä parfyymin tapaan lentomatkoillaan kärsittyään lentopelosta.

Melissa eteerisen öljyn käyttövinkit:

– Lentomatkoilla rauhoittavana parfyymina.

– ihohaasteisiin, iholle.

– Stressin hallintaan (iholle levitettynä tai diffuuserissa)

– Levitä ihon chakroille, jos chakra pisteet ovat sinulle tuttuja.

– Aamumeditaatiossa tuomaan rauhaa ja keskittymistä.

– Lisää kylpyveteen ja nauti rentouttavasta tuoksusta.

– Hierontaan väsyneille lihaksille, V-6 öljyyn sekoitettuna.

– Muista myös White Angeliga ja Awaken öljysekoituksemme, jotka sisältävät tätä meidän aitoa ja ainutlaatuista melissaa.

– Melissasta saattaisi olla apua herkälle ja sulkeutuneelle mielelle kohottamaan mielialaa.

– Sopii hyvin tea tree, lime ja eucalyptus öljyn seuraksi.

 

Melissa eteerinen öljy

Lue oma jäsentili ja astu sisään verkkokauppaan.

Miksi melissa on niin arvokasta?

 Aidolla puhtaalla melissalla on sen ainutlaatuinen aromi ja vaikutukset. Melissa kasvaa Young Livingin farmilla idahossa, ei muuten ole mikään helppo juttu sen kasvattaminen ja saaminen öljyksi.  Arvokkkuus selittyykin sen saatavuudella, koska yhdestä kasvista saadaan vain niin kovin vähän öljyä.

Jotta saadaan 454 grammaan ( 1 pound = pauna) Young Livingin puhdasta eteeristä öljyä tarvitaan noin 3 tonnia sitruunamelissan lehtiä. Nyt varmaankin ymmärrät miksi tämä ainutlaatuinen eteerinen öljyn on niin kovin arvokasta ja arvostettua? … 

Ymmärrät nyt siis miten siis kolme tonnia Melissan lehtiä voikaan mahtua pieneen pulloon. Kolmesta tonnista Melissaa saadaan noin 90 pulloa Melissa eteeristä öljyä (5ml). Ymmärrät varmaankin nyt jokaisen tipan arvokkuuden. Yhdessä (5 ml) pullossa on noin 80-90 tippaa, joten yksi tippa vastaa noin 37-41 grammaa tuoretta Melissaa. Varsinaisia tehotippoja siis.

Melissan arvokkuuden ja saatavuuden vuoksi löytyykin markkinoilta tuotteita jotka eivät ole aitoja. Näissä on usein käytetty Lemongrassia ja Citronellaa joissa on myöskin samantyyppinen sitruunainen tuoksu. Valitse siis luotettava toimittaja kun haluat aitoutta.

Tuotteemme on täytettävä kaikki sille asetetut Seed to Seal laatuvaatimukset laboratorio testauksista alkaen.  Arvokkuuden vuoksi sitä käytetäänkin vain usein erityisissä tilanteissa, kun sitä tarvitaan. Tiedät kyllä kun on se oikea hetki, kun sinulla on tämä öljy.

seed to seal logo

Kurkista Mona, Utah - melissa farmille:

Mona farmilla viljellään myös Laventeli, Clary Sage, Goldenrod, Juniper, Blue Yarrow, Melissa, White Fir eteerinen öljy, Evergreen essence essential oil blend, Ruta, Hyssop eteerinen öljy … Lue lisää farmista

pelastava cowboy

Gary Youngin elämäntyö eteeristen öljyjen parissa

Ystäväni ovat kertoneet niin paljon upeita tarinoita Garysta ja hänen elämäntyöstään. Sekä muistan miten ystäväni kertoi saaneensa Garyn oman pullon Melissaa silloin kun sitä ei ollut muutoin saatavilla. Ystäväni todellakin oli Garyn mielestä Melissan tarpeessa ja Gary halusi niin kovasti auttaa häntä. 

Haluatko tutustua tarkemmin Young Livingin elämäntapaan ?